Spoločnosť a virtuálne sídlo

05.01.2018 07:00


Virtuálne sídlo čoraz viac využívajú aj spoločnosti na Slovensku. Hlavným dôvodom, prečo mať virtuálnu kanceláriu v Bratislave, je prestíž, ktoré toto mesto ponúka, viac pracovných a podnikateľských príležitostí ako zvyšok Slovenska a tým aj vyššiu pravdepodobnosť úspechu pri uzatváraní obchodov.

Klasickým klientom využívajúcim služby virtuálneho sídla sú začínajúci slovenskí podnikatelia nezriedka študenti študujúci v Bratislave. Začínajúci podnikatelia zvyčajne nemajú vlastné priestory a snažia sa takto ušetriť nemalé finančné prostriedky za prenájom kancelárskych priestorov, ich zariadenie a prevádzku. Vhodné aj pre podnikateľov, krátko po založení s.r.o.

Ďalšou skupinou sú podnikatelia z ostatných častí Slovenska, ktorý chcú prezentovať svoju spoločnosť ako spoločnosť s bratislavským sídlom a pritom si nemusia prenajímať kancelárske priestory, ktoré sú v Bratislave čoraz drahšie.

Využívanie virtuálneho sídla sa však netýka len malých firiem. Medzi klientov patria aj veľké  medzinárodné spoločnosti, ktoré podnikajú aj na Slovensku avšak nepotrebujú k tomu klasické kancelárie, keďže všetko riadia z domovskej krajiny, prípadne z pobočky v niektorej z okolitých krajín.

Trend vyžívania virtuálneho sídla nám potvrdil aj konateľ spoločnosti Online Invest s.r.o.:  „V poslednej dobe zrejme vplyvom ekonomickej krízy začali čoraz viac virtuálne sídlo využívať aj bratislavský podnikatelia, ktorí sa takto snažia šetriť náklady za prevádzku klasickej kancelárie. Títo podnikatelia najčastejšie pracujú doma, a naša spoločnosť sa im stará o prevádzku ich virtuálneho sídla.“

Virtuálne sídlo neponúka spoločnosti len registračnú adresu, ale zabezpečí aj označenie sídla spoločnosti, korešpondenčnú adresu s možnosťou prijímania, úschovy a preposielania pošty. Ďalej zabezpečí aj prevádzku webovej stránky a emailov, zriadenie faxového čísla spoločnosti s preposielaním prijatých faxov na email a pod.

Klienti virtuálneho sídla využívajú aj možnosť krátkodobého prenájmu zariadených a vybavených rokovacích priestorov na adrese sídla ich spoločnosti. V cene prenájmu sa zvyčajne poskytuje aj počítač, internetové pripojenie a  občerstvenie.